Widget Image
 

The Pine Crest by Vin Varavarn Architects

 

The building consists of 18 apartment units which are easy to maintain. Ground floor level consists of a lobby & reception, including a fitness room, staff quarter. The exterior area is designed for a swimming pool and changing rooms with outdoor shower areas and some open space courts. The apartment  on 2nd – 7th floor are residential  3 and 4 bedrooms units. Parking  facility is located underground.

The design concept started with a desire for a simple contemporary building with appropriate usage of various functional spaces. The basic intention is not to create an opulent architecture, but to create a design of spaces which project warmth and personal.

 

Therefore the aim of producing a characterize of a domestic structure became more important than being trendy. Consideration was given to the facilitation of good ventilation by means of planning orientation to capture maximum natural breeze, views and natural light. This is achieved by splitting the building into 2 wings, separated by a small central garden court which contains a huge pine tree that could be seen from surrounding units.

____________________

Vin Varavarn Architects
Design Team : M.L. Varudh Varavarn, Jongsarit Jinachan, Angkana Nanjaiya
Area : 6997 sqm
Project Year : 2014
Photo by : Spaceshift Studio

 

 

Written by

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
X